Drinkwell

Infobrønd

kantine

Adgangsgivende uddannelse: STX

4. oktober 2016 Julius 0 Comments

I mine unge dage gik jeg på gymnasiet i Aarhus. Det var super fedt! Det var efter den nye reform for gymnasierne kom, så vi var første årgang, og derfor prøvekaniner. Det var lidt svært, fordi i alle de tre år jeg gik der, fandt de aldrig helt en logisk måde, at forklare os hvad en synopsis var – de lavede det om år for år. Men pyt – resten var super fedt! Jeg lærte en masse nye mennesker at kende, og to af dem er jeg stadig venner med den dag i dag – 10 år efter!

Den første tid på STX

I starten var det selvfølgelig svært. Efter at have gået på den samme folkeskole i mange år, havde man jo lært klassekammeraterne og lærerne i folkeskolen rigtig godt at kende, så det der med pludseligt at sidde i en klasse på en skole, hvor man intet kender, kan godt være lidt svært. Men folk var super flinke! Og i løbet af ganske kort tid lærte man jo, hvordan det fungerede. Det har givet mig super meget at gå på STX, og selvom jeg måske ikke var den bedste studerende (langt fra), lærte jeg alligevel en masse på de tre år. Det var nu godt nok nogle lidt skøre linjer dengang – men det kan jo være de har lavet dem om siden jeg gik der. Og uanset var det bedre, end at skulle vælge mellem at være matematisk eller sproglig, for jeg befinder mig i begge bokse. Og selvom jeg ikke fik de bedste karakterer, er jeg nu i gang med en længere gående uddannelse, hvor jeg klarer mig rigtig fint.

Det sociale på STX og fremtiden

Den første uge var ret overvældende, men mega fed. Vi havde nogle tutorer, som havde sørget for en masse sjov og ballade for os. Det første halve år bestod af et grundforløb, hvor vi have noget, der hed AT, som var en større opgave på tværs af de forskellige fag. Den var rigtig spændende at lave. Når vi ikke havde timer, havde vi et rigtig godt fællesskab i klassen, og vi fandt på en masse sjove ting at lave. Der var en cafe i nærheden af skolen, som var rigtig hyggelig, og vi sad der typisk efter skole eller når vi skulle forberede til eksamen. Skolen sørgede også for mange fede ting at lave socialt: der var bar og fællesarrangementer. Oftest tænker man jo tilbage på det sociale, og det er super givende, men undervisningen var også rigtig god, for vi fik en god, solid bred viden inden for en masse fag. Alt i alt har jeg været rigtig glad for uddannelsen, og den har jo som sagt kunne bringe mig videre til den uddannelse, som jeg er i gang med nu. Den har været super god, fordi det gav mig evnen til at tænke bredt og kritisk, og til at skabe et overblik og et perspektiv. Jeg begyndte denne uddannelse lige efter 9. klasse, og selvom jeg nu er i gang med en uddannelse, som jeg dengang slet ikke havde forventet jeg ville gå på, har jeg stadig kunne komme ind, selvom jeg ikke havde en linje, der stemte overens. Heldigvis kan man jo også tage ekstra fag efter endt uddannelse, hvis det viser sig, at man mangler noget.

 

#STX

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *