Drinkwell

Infobrønd

studerende

Bliv medlem af en A-kasse i dag

24. marts 2016 Julius 0 Comments

I finanskrisens kølvand mistede flere tusinde mennesker deres job uventet. Fra den ene dag til den anden havde disse mennesker ikke længere et forsørgelsesgrundlag. Mange fandt til deres skræk ud af, at de ikke havde ret til dagpenge, fordi de ikke var medlem af en A-kasse. Dette har efterhånden sæt fokus på vigtigheden af at være medlem. Men der er stadig mange der endnu ikke har fået meldt sig ind. Måske glemmer man det, eller måske kan man ikke lige overskue hvor man skal melde sig ind. Herunder kommer lidt råd, så du kan få meldt dig ind i dag.

Hvorfor være medlem af en A-kasse?

Den klart vigtigste grund til at være medlem er at det giver dig ret til dagpenge, hvis du pludselig en dag skulle blive fyret fra dit arbejde og dermed stå uden forsørgelsesgrundlag. I Danmark har vi heldigvis et godt velfærdssystem, som ikke taber nogle på gulvet. Du har selvfølgelig ret til kontanthjælp, hvis du mister dit arbejde, men kontanthjælpsreglerne er efterhånden meget indviklede, og derfor er det faktisk ikke sikkert at du har ret til kontanthjælp alligevel. Hvis din partner tjener et vist beløb eller hvis I ejer værdier for et vist beløb, har du som arbejdsløs ikke ret til kontanthjælp. Dermed står du reelt i en situation, hvor du intet forsørgelsesgrundlag har for sig selv. Dette kan dog undgås ved at være medlem af en A-kasse. Det skal ses som en forsikring mod dårligere tider, og selvom man melder sig ind, håber man selvfølgelig på at man aldrig for brug for medlemskabet. Det er dog et fantastisk sikkerhedsnet, som alle burde anskaffe sig.

Der er forskel på A-kasser og det kan godt betale sig at kigge sig for. Man skal selvfølgelig kigge på hvor meget det årlige kontingent koster. Herudover skal man overveje om man kan få nogle ekstra fordele hvis man f.eks. er studerende eller allerede er medlem af en fagforening. Hvis du allerede er medlem af en fagforening, kan du ofte få et billigere medlemskab. Som studerende kan du ofte få gratis medlemskab i din uddannelsesperiode, så du er sikret dagpenge så snart du er færdiguddannet.

Hvad med fagforening?

Det er også vigtigt at være medlem af en fagforening. Her kan du søge juridisk hjælp i forbindelse med problemer med din arbejdsgiver. Vær opmærksom på enten at vælge en branchespecifik fagforening eller vælg en generel fagforening. Den branchespecifikke ved alt omkring den gældende overenskomst og der er derfor mest fordelagtigt at være medlem af en branchespecifik fagforening. Hvis du arbejder i en branche uden overenskomst kan du sagtens være medlem af en helt almindelig fagforening. I dit valg skal du være opmærksom på specielle medlemsfordele og medlemsrabatter, da der kan være stor forskel på hvor mange fordele man som medlem kan få. Dette kan være med til at gøre dit valg lidt nemmere. I den forbindelse skal du selvfølgelig også kigge på det årlige kontingent. Til sidst skal du kigge på om fagforeningen har en A-kasse tilknyttet.

Kilde: https://akassefinder.dk/ 

#Bliv medlem af en A-kasse#fagforening#Hvorfor være medlem af en A-kasse?

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *