Drinkwell

Infobrønd

bosted

Botilbud til voksne udviklingshæmmede

19. maj 2016 Julius 0 Comments

Hvis du er pårørende til en i din familie der er blevet ramt af en ulykke og derfor ikke længere kan tage vare på sig selv. Eller hvis du er pårørende til en der er født udviklingshæmmet, som gerne vil prøve at bo et nyt sted og lære nogle nye mennesker at kende er Knagegaarden ved Odense, ganske givet noget for dig. Vi er mindre sted, men med en stor historie og har netop fejret vores 25 års jubilæum.

Botilbud på det smukke Fyn

Bostedet Knagegaarden blev grundlagt tilbage i 1990 af ægteparret Helle og Jørgen Knage, der grundlage Knagegaarden med henblik på at stedet skulle være familiært og venligt, et sted hvor alle kunne føle sig velkomne og hjemme.

I 1995 blev Knagegaarden en selvejende institution med  en bestyrelse. Nu om dage har vi plads til 11 voksne psykisk udviklingshæmmede desuden har vi beskæftigelsestilbud til tre.

Vores motto er skabt af beboerne selv og afspejler vores værdier, vil gerne være kendetegnede ved vores stærke sociale aspekt, vores beboer er meget sociale sammen og op vi opildner dem til at deltage i aktiviteter sammen da det er med til at højne deres livskvalitet. Vores personale er erfarne og altid i tæt dialog med beboerne og vi hjælper dem med at holde beboermøder hver 4 uge hvor beboerne har muligheden for at sætte stort og småt på dagsorden.

I alt er der 18 ansatte på Knagegården og vi gør alt hvad vi kan for at beboerne har følelsen af at det her er et hjem og ikke et bosted.

Vi arbejder ud fra en fast struktur, hvor der hver uge er et skema, med faste rutiner som blandt andet står på motion og ADL-træning. Vores erfaring siger os at en fast stuktur er med til at højne trivslen bland vores beboer. Dog er vores faste rammer ikke mere faste end at vi sagtens kan være fleksible hvis en eller flere af beboerne skulle have andre ønsker, vi er trods alt til for deres skyld og Knagegaarden er skabt for at kunne give vores beboer den størst mulige trivsel.  Derfor sørger vi også for en masse fritidsaktiviteter og ture for vores beboer så de kan komme ud og opleve noget og føle at de også er værdsatte medborgere der også har en plads her i samfundet på lige fod med alle andre. Det er vores filosofi, at udviklingshæmmede er også medborgere.

Alle er velkomne

Vi har beboer på Knagegaarden fra hele Fyn og  fra Vejle, men alle er mere end velkomne. Hvis du har lyst til at vide mere skal du ikke tøve med at kontakte os på telefon eller kigge forbi vores hjemmeside hvor du kan finde meget mere information.

Vores personale er altid klar til svare på dine eller jeres spørgsmål. Dog skal i være opmærksom på at det ikke er altid vi har ledige pladser da vi er et lille sted, med kun 11 pladser, men ring og hør nærmere om jeres muligheder.

#botilbud#Fyn

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *