Drinkwell

Infobrønd

certifikater

Certifikathandel kan være en enormt hyggelig sofaaktivitet

21. april 2016 Julius 0 Comments

Som så mange danskere er du måske ikke helt klar over, hvad certifikathandel er. Mange tænker nok, at det er noget mærkeligt noget, fordi de kender ordet certifikat, som noget man før tildelt i forbindelse med et gennemført kursus, eller noget der ligner. Mange har hørt om et truckcertifikat, hvor man har taget et kursus og derfor har lov til at være fører af en gaffeltruck. Har man gået til spejder, har man måske engang fået sig et knivcertifikat, hvis man har kunnet demonstrere over for sin spejderleder, at man kan håndtere en kniv forsvarligt, uden at man selv eller nogle andre kommer til skade. Der er desuden også noget, der hedder et våbencertifikat, som man kan få, hvis man gerne vil have et skydevåben, eksempelvis til at gå på jagt. Det er vigtigt for vores samfund, at der findes våbencertifikater, så ikke alle og enhver kan gå ud og købe et skydevåben og efterfølgende bare have det liggende. Skydevåben er nemlig ekstremt farlige, hvis de ikke håndteres korrekt og uden et certifikat, kan man derfor nemt være til fare for sine medmennesker, hvis man ejer et skydevåben. Men når man taler om certifikathandel, så har det altså sjældent noget at gøre med fornævnte typer af certifikater. Der er nemlig til om en særlig slags handel, typisk via internettet, hvor man betaler penge for at eje et lille certifikat, som dækker over noget andet.

Med certifikathandel kan du handle med lige det, du synes er interessant

Noget af det allermest spændende ved certifikathandel er, at der bliver handlet med helt utroligt mange forskellige ting. Foruden muligheden for at købe certifikater, der knytter sig til enkelte aktier, kan man altså også købe certifikater, der knytter sig til et helt indeks. Et indeks dækker typisk over en vis mængde af et givent lands aktier. I Danmark kender de fleste til, eller har i hvert fald hørt navnet, C20 indeks. C20, er, som navnet antyder, en samling, af de 20 mest handlede aktier i Danmark. Det er blandt andet her, at du finder aktier som Carlsberg, Novo Nordisk, Genmab, Mærsk DSV og Danske Bank. I Danmark er der også de mindre indekser, som Mid Cap og Small Cap, som dækker over aktier i firmaer der er mindre, og hvor aktierne ikke bliver handlet lige så ofte. Så hvis du synes, det er mere spændende, at handle mange aktier på én gang, fordi man eksempelvis tror på at et hele landet, man handler i, er ved at udvikle sig rent økonomisk, så er det måske indeks-certifikaterne, der er noget for dig. Mulighederne i certifikathandel stopper dog ikke ved aktier og indekser. Det er nemlig også muligt at handle med råvarer. Det lyder måske lidt skørt, men hvis du tænker over det, så bliver dig dagligt handlet i tusindevis af forskellige råvarer, og mange af dem handles i millioner af tons. Og alle steder, hvor der handles så store mængder, er der også penge at hente. De fleste synes naturligvis ikke, at det er interessant at have store tønder med olie eller massevis af sække med hvede liggende ude i garagen. Der skal bilen jo stå. Og det er heler ikke mange mennesker, der tør at sætte deres penge i guld eller sølv, hvis de skulle opbevare det i deres eget hjem, under hovedpuden eller i madrassen. Det er her certifikathandel også er interessant, for her behøver du nemlig ikke, at købe råvaren i sin fysiske form. Du køber nemlig bare et certifikat på råvaren, og så fungerer det nærmest på samme måde, som hvis du rent faktisk havde købt eksempelvis guld

Der findes gearing i certifikathandel

Grunden til, at så mange bliver tiltrukket af certifikathandel, er fordi det giver muligheden for at handle med såkaldt gearing. Hvis man skal forstå dette koncept, så kan man egentlig godt tænke på almindelige gear på en bil eller en cykel. Her kan et lille bitte tandhjul godt få et kæmpe stor tandhjul til at dreje, hvis det bare løber hurtigt nok. Det er lidt det samme med gearing, fordi du eksempelvis kan få dine penge 200 gange tilbage, når du tror at noget vil stige eller falde, og du gætter rigtigt.

Er du nysgerrig? Så læs meget mere her.

#Certifikathandel#online handel#trading

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *