Drinkwell

Infobrønd

benyt-et-webhotel

Fordele ved at benytte et webhotel

15. oktober 2015 Julius 0 Comments

Det er forskelligt hvad hjemmesideejere vælger at gøre angående deres serverløsning. Nogle vælger at drive deres egne servere, hvorimod andre vælger at overlade alt serverarbejde til et webhotel.
Her er naturligvis flere forskellige argumenter for hvilket valg man tager, men denne artikel fokuserer på fordelene ved at benytte et webhotel, frem for at drive og vedligeholde egne servere selv.

Hvorfor overlade serveren til et webhotel?

Den primære grund til at overlade alle serveraktiviteterne til et serverhotel, er at du sparer tid på det.
Det kræver vedligeholdelse af sin server for at drive et website; langt mere end man tror. Det er tid som er ”ligegyldig” i brugernes øjne. Server vedligeholdelse er nemlig noget som får websiten til at fungere, men det er ikke noget der skaber værdi for brugerne, de er ikke klar over det arbejder man ligger i at holde serverne kørende, det eneste de lægger mærke til er layoutet og udseendet på hjemmesiden.
Ved at overlade serverarbejdet til et webhotel slipper du således for at bruge tid på vedligeholdelse som kun er pligtarbejde og som ingen lægger mærke til. Det er kun noget folk ligger mærke til hvis det ikke bliver gjort.

Den overskydende tid du får, ved at slippe for servervedligeholdelsen kan du eventuelt bruge på aktiviteter som rent faktisk er værdiskabende for brugerne, eksempelvis på designet af websiden eller på at udforme hjemmesidens indhold anderledes på en mere tydelig måde som kunderne opfatter bedre.

Ved at overlade websiten til et webhotel slipper du også for at anskaffe dig egne servere som du skal være sikker på kan klare de scripts du gerne vil operere med. Dette er en proces der kræver at man sætter sig ind i hvordan en server fungerer, hvilket er en tidskrævende proces. Det kræver også at du ligger et vis beløb ud til investering i disse servere, og hvis du en dag beslutter dig for at nedlægge hjemmesiden, står du således med en server du skal skille dig af med.

Ved at leje dig ind på en server på et webhotel slipper du for at skulle sætte dig ind i hvordan serveren fungerer, for den slags tager de sig af. Oven i købet kan du med kort varsel afbryde samarbejdet med webhotellet hvis du skal nedlægge din website, således at du slipper for at stå i en situation hvor du har en server som du ikke ved hvor du skal gøre af.

Her kan du således smertefrit og let afbryde samarbejdet, hvilket gør det langt nemmere for dig at håndtere en eventuel lukning af din website.

Du skal dog kende til hvilke scripts du skal køre på websitet, da webhoteller ofte inddeler deres serverløsninger i pakker som er opdelt i hvilke scripts de tilbyder.

Skal du således finde en pakke hvor du kan køre et database script, skal du naturligvis tjekke op på om du kan få en pakke der giver dig adgang til et database script. Det kan eventuelt være MySQL for eksempel.

#fordele ved et webhotel#webhotel

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *