Drinkwell

Infobrønd

brændende træ

Guide: Sådan renses et pillefyr

23. januar 2017 Julius 0 Comments

Ejer du et pillefyr i din bolig i Odsherred eller Kalundborg, og ønsker du at sikre den bedste ydelse på et pillefyr? Så bør du sørge for at rengøre det regelmæssigt. Hvis du gerne vil være sikker på, at dit pillefyr virker optimalt, er det altså en rigtig god ide at rense det jævnligt. Men hvordan gør man egentlig det? Og hvad er et pillefyr egentligt? Få svaret i denne guide til rensning af pillefyr.

Tip: Behov for hjælp? Besøg http://www.varmexperten.dk/pillefyr/

Hvad er et pillefyr?

Et pillefyr, bedre kendt som et træpillefyr, kan bruges til at opvarme sin bolig i Odsherred, Kalundborg eller i hvilken som helst anden by. Et pillefyr klarer nemlig både opvarmningen af huset og opvarmningen af brugsvandet på samme måde som eksempelvis et gasfyr eller et oliefyr. Forskellen på et pillefyr og et olie- eller gasfyr er, at frem for at bruge gas eller olie til at fyre med, så bruger pillefyret træpiller. De træpiller som bruges i et pillefyr er som regel fremstillet af sammenpressede træspåner og savsmuld.

Der findes forskellige typer af pillefyr herunder træpilleovne og kombifyr, som begge kan anvende træpiller som brændsel. En træpilleovn minder på mange måde om en helt almindelig brændeovn, men hvor man benytter træpiller til at fyre med. Et kombifyr minder generelt mere om et pillefyr, da det både kan fyres med brænde og træpiller. Når man skal rengøre sit pillefyr, skal man altså være opmærksom på, hvilken type fyr man har med at gøre. Derfor bør man også altid læse brugsanvisningen forud for rengøring.

Rensning af pillefyr sikrer optimal ydelse

Som nævnt tidligere findes der forskellige typer af pillefyr, som kan kræve forskellige tilgange til rensning og rengøring. Læs derfor altid brugsanvisningen for dit pillefyr, før du går i gang med at rengøre det i din bolig i Odsherred eller Kalundborg.

Idet der løbende ophobes aske inde i dit træpillefyr i takt med at det kører, er det nødvendigt at rengøre det regelmæssigt, hvis man vil sikre sig den bedste ydelse på pillefyret. Ydelsen af pillefyret falder nemlig langsomt i takt med at der ophobes mere og mere aske. Fyret kan også nemmere gå i stå, da ophobningen af akse på længere sigt giver en større risiko for, at det går i stå. Når du skal tømme dit pillefyr for aske, skal du sørge for at komme asken i skraldespanden. Vær dog opmærksom på, at du først kan komme asken i en affaldspose efter det er kølet helt af. Når asken er smidt i en affaldspose kan det smides ud med ens almindelige husholdningsaffald. Det frarådes generelt at man spreder asken i haven eller bruger den om vinteren på glatte fortove, idet det kan være med til at forurene miljøet.

Hvis du sørger for at rense dit pillefyr regelmæssigt, sikrer du en optimal forbrænding i dit pillefyr. Alt efter hvilken model og type af pillefyr du har, kan det variere, hvor ofte pillefyret har brug for at blive renset. En god tommelfingerregel er dog at rengøre sit pillefyr ca. en gang om ugen. På den måde er man i hvert fald sikker på at opnå optimal ydelse på sit pillefyr.

#rense et pillefyr

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *