Drinkwell

Infobrønd

Tandlæge

Har du akut brug for en tandlæge?

5. maj 2016 Julius 0 Comments

Alle skal til tandlæge ca. en gang om året, for at blivet tjekket og få en tandrensning. Men nogle gange kan det også blive akut, enten i forbindelse med en ulykke eller det klassiske uheld med en gulerod eller en karamel der resulterer i en knækket tand. Men der kan også opstå mange andre tandrelaterede problemer, og der er en masse forskellige behandlingsmetoder. Men det kan dog også hurtigt gå hen og blive en dyr fornøjelse, sådan et tandlægebesøg, så det er vigtigt at man passer godt på sine tænder. Og ikke blot forebygger med den daglige tandbørstning men også vha. af kostvaner.

Undgå for mange tandlægebesøg – pas godt på dine tænder

For at undgå de dyre tandlægeregninger, så må man passe godt på sine tænder. Og det er selvfølgelig ikke nogen overraskelse at dette indebærer tandbøstning to gange om dagen, efter morgenmad og inden man går i seng. Men udover det indlysende, så er der også meget andet man kan gøre, det kan nemlig være en god idé at se på sin kost i denne forbindelse. Alle ved at sukker er et af de største problemer, men der er ikke mange der ved at fugtsyrer, som der findes i juice og frugt er lige så farligt for dine tænder, derfor må man skære ned på indtaget af dette, hvis man i forvejen har et stort forbrug. Drik i stedet vand, det er nemlig med til at neutraliserer miljøet i din mund og skyller dine tænder nænsomt. Og i stedet for at spise en masse frugt, så kan man erstatte noget at det med grøntsager. En sund og varieret kost er nemlig med til at styrke dit immunforsvar, dine knogler og ikke mindst dine tænder.

Morgenmadsprodukter og færdigretter er tit fyldt med sukker, hvilket de fleste ikke er klar over, så i disse tilfælde må man finde et sundere alternativ. Man kan erstatte guldkornene med havergrød, med æble og honning på, og i stedet for frysepizza og forårsruller kan man lave aftensmaden selv fra bunden, så man kan undgå unødvendigt sukker. Du skal have dine tænder hele livet, så pas godt på dem.

Undgår du at tage til tandlæge, så lider du måske af tandlægeangst

Det er de færreste der synes at det er en fornøjelse at gå til tandlæge, for de fleste er det blot et nødvendigt onde, men for nogle er det så ubehageligt at de udvikler en angst overfor selve situationen, dette kaldes tandlægeskræk eller tandlægeangst og ca. 25 procent af den danske befolkning har denne lidelse. Det er en lidelse der på latin kaldes odontofobi og er fobi som andre fobier. Det er vigtigt at tage det alvorligt, da angsten bliver styrrende for patienten, således at tandsmerter og behovet for tandlægehjælp bliver ignoreret. Men heldigvis kan det i de fleste tilfælde afhjælpes. Men det kræver behandling og dette kan tage tid. Behandligen kan b.la. bestå af akupunktur og hypnose. Du kan blive henvist til hjælp af din egen tandlæge.

#Tandlæge

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *