Drinkwell

Infobrønd

Hulmursisolering

Hulmursisolering afhjælper snue

3. marts 2017 Julius 0 Comments

Er du en af dem, der tit går rundt i dit hjem med en kold næse, kolde hænder og en tyk sweater og får du år efter år får en højere varmeregning, end du synes er rimeligt med tanke på, at du jo rent faktisk går og småfryser meget af tiden? Ville du ønske, dine radiatorer ikke behøvede at stå på 5 hele tiden for at holde dit hjem bare moderat opvarmet? Måske er din situation ikke helt så slem, men du er vel stadig interesseret i at kunne spare nogle penge på dit forbrug? Hvis det er tilfældet, kan du overveje at undersøge, hvordan dit hus er isoleret for at vurdere, om du måske skulle overveje at efterisolere. Eksempelvis vil mange husejere i Vejle, Fredericia, Kolding eller Horsens opleve stor glæde ved hulmursisolering af huset.

Hvad er hulmursisolering?

Hulmursisolering er som navnet antyder, når man isolerer en hul mur. I mange murstenshuse fra en bestemt periode er der bygget en indervæg og en ydervæg, og derimellem er der ofte ikke isoleret. Med andre ord er der ikke andet end stenene til at holde på varmen og lydisolere. Derfor kan man relativt let hulmursisolere ved at man blæser et isolerende materiale ind mellem de to vægge. Ved at fylde hulrummet op på den måde, vil der være et ekstra materiale, som er med til at bevare en god temperatur i hjemme, ligesom det kan holde nogle lyde og udefrakommende støj ude af hjemmet. Der findes adskillige forskellige materialer, man kan benytte, når man skal isolere. Det er meget populært at benytte stenuldsisolering, da det er meget brandsikkert og holder godt på varmen. Til gengæld støver det meget at blæse ind. Desuden kan man benytte eksempelvis glasuld eller papiruld til at isolere med, og begge dele bliver mere og mere populært. Papirulden er miljøvenlig og rigtig god til at holde skadedyr væk på grund af det høje indhold af salt. Til gengæld skal være opmærksom på at finde den rigtige slags, da den ellers kan falde sammen og i nogle tilfælde indeholde nogle uhensigtsmæssige stoffer.

Hvad skal man overveje i forbindelse med hulmusisolering?

Det er altid en overvejelse værd, om man kan spare penge på forbruget. Det er selvfølgelig sjovere at bruge sin penge på ferier eller tøj eller oplevelser, end det er at smide dem i faste udgifter som eksempelvis varmeforbruget. Derfor er det selvfølgelig oplagt, at man forsøger at spare, hvis man kan, og i mange huse er ydelsen for at få foretaget en hulmursisolering ofte meget hurtigt tjent ind, da det kan give en stor besparelse. Man kan også overveje at isolere og efterisolere selv, men det kræver som udgangspunkt, at man investerer i en masse udstyr og ikke mindst, at man har en eller anden viden om området, så man ved, hvad man gør og får det gjort på den mest optimale måde. For langt de fleste vil det imidlertid give mere mening at hyre en fagprofessionel til opgaven, så man sikrer, at man får et resultat, der kan ses på varmeregningen.

#hulmursisolering

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *