Drinkwell

Infobrønd

teater

Kulisser og rekvisitter skaber kunst

17. maj 2016 Julius 0 Comments

Kulisser og rekvisitter er noget, der hører til på et teater. Netop disse er enormt vigtige, fordi de skaber rammerne og stemningen omkring den forestilling, der bliver spillet. Selv det at spille et teaterstykke med ganske få rekvisitter og meget simple kulisser, er med til at skabe en helt speciel stemning omkring dette stykke. Mens der i en stor og flot musical kan være mange forskellige rekvisitter og mange forskellige kulisser, der bliver skriftet ud gennem forestillingen. Kulisserne og rekvisitterne er altså meget essentielle, ligegyldigt hvilken forestilling man spiller, fordi de siger noget helt unikt og fantastisk om netop dét ene stykke, der bliver spillet på det gældende tidspunkt.

At der er kulisser og rekvisitter gør det også langt nemmere for skuespilleren at arbejde. På denne måde har den enkelte skuespiller nemlig en meget bedre chance for at leve sig ind i hele situationen, hvilket giver ham eller hende meget mere at spille på. Derfor vil det også blive mere levende og spændende at se på for de publikummer, der sidder ude i salen og ser forestillingen.

Der er mange muligheder inden for kulisser

I bund og grund er en kulisse en del af den udsmykningen, der er på en teaterscene. Det kan beskrives som den baggrund, der er på scenen, men kan samtidigt også være noget, der står længere inde på scenen. En kulisse kan f.eks. blot være et stykke stof, der hænger på bagvæggen, men det kan også være en træplade. Denne træplade kan f.eks. være malet i mønstre og farver. Det kan også være, at der er malet huse eller andet på, der derved fortæller, hvor man befinder sig henne og hvilke omgivelser, der er rundt om.

I nyere tid er der blevet langt større muligheder inden for kulisser, fordi teknologien hele tiden ændrer sig. Det har derfor medført, at vi i dag er i stand til at lave kulisserne med LED-skærme, hvor de altså har en mulighed for at skifte elektronisk, så man meget nemmere kan skifte location fra det ene øjeblik til det andet.

Der er mange forskellige måder, hvorpå en kulisse kan se ud, og i nogle tilfælde kan skuespillerne i den grad bruge den. Det kan være, der blive spillet et stykke, hvor der bliver fremstillet en kulisse, man kan kravle på. Mulighederne er altså mange.

Rekvisitter er vigtige i teatret

Lige så vel, som kulisser kan skabe rammerne for en forestilling, kan rekvisitter også noget helt fantastisk i forestillinger. Idet skuespilleren har rekvisitter med på scenen, får de muligheden for at have noget konkret at forholde sig til – og det bliver også nemmere for publikum at forstå handlingen, når de forskellige ting ikke bliver mimet. Alle ting, der er på scenen, kan betegnes som rekvisitter, som f.eks. kraniet i Hamlet eller træskoen i Klods Hans.

Det er altså vigtigt med de rette kulisser og rekvisitter i teatret, fordi det skaber et visuelt univers, som man som publikum kan forholde sig til og forstå – og det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvilke rekvisitter eller kulisser, der kan være på scenen.

#Kulisser#rekvisitter#teater

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *