Drinkwell

Infobrønd

En god og frisk waldorfsalat

Red waldorfsalat fra at gå i glemmebogen

27. oktober 2018 Julius 0 Comments

Hvis man er fra før 1990’erne husker man de mange gode måltider man fik, når familien var samlet på landets forsamlingshuse til festlige lejligheder. Hér og i mange danske hjem på denne tid fik man ofte serveret oksesteg eller vildt med waldorfsalat som tilbehør. Dog er denne form for salat ved at gå i glemmebogen, da det kun er jægere og folk fra strandvejen, der nu har råd til at købe vildt og spise dette til hverdag. Man kan dog også spise dette lækre tilbehør til mange andre ting end kun vildt.

Mange vælger stadig at lave waldorfsalat til røde kødtyper såsom and, lam, oksesteg og endda også svinekød, da de søde og sprøde ingredienser i retten passer til langt de fleste kødtyper fra firbenede dyr. Der findes mange måder at lave dette tilbehør på, dog er der en grundopskrift, som er den langt de fleste bruger.

Sådan laver du en god waldorfsalat på gammeldagsmanér

De ingredienser, der hører til grundopskriften på waldorfsalat er naturligvis mayonnaisedressing, æbler og selleri. Dog ses den ofte i en udvidet opgave, hvor der også indgår cremefraiche, vindruer og citronsaft. Der er mange mennesker, der når de først læser ingredienslisten, tror at denne salat hører til i det søde dessertkøkken, da mange af ingredienserne er søde frugter og derfor minder om abemad. Waldorfsalat laves ved at røre en smagfuld dressing sammen baseret på oftest cremefraiche og mayonnaise. Man kan smage den til med alle køkkenets krydderier, hvis man har lyst, dog er det klassiske blot salt, peber og citron.

Dernæst skal man halvere vinduer og sørge for at få kernerne ud, hvis ikke man er smart og har købt kernefri. Dernæst skal æblerne halveres og huset skal pilles ud før disse skæres i mundrette stykker og vendes i dressingen. Mange vælger at bruge bladselleri til waldorfsalat, man kan dog også sagtens bruge knoldselleri, dog skal denne rives eller skæres i super tynde strimler for at man kan tygge sig igennem salaten. Til sidst kommer valnødderne. Mange tror fejlagtigt at det er grundet disse at retten hedder som den gør, da valnødder på engelsk hedder walnuts, dog kommer navnet fra restauranten hvor retten har sin oprindelse.

Pift din waldorfsalat op som du selv føler for

Der findes dog mange muligheder når det kommer til at lave en fantastisk waldorfsalat. Nogle vælger at udskifte de oprindelige ingredienser eller blot supplere med nye. Eksempelvis ses det ofte at folk kommer kogte kolde kartofler i retten, da dette gør den til en fusion mellem den originale waldorfsalat og en nymoderne kartoffelsalat. Dog er det ikke ønskværdigt at servere kartofler med vindruer, men man kan i stedet for bruge jordbær, der passer bedre sammen med nye danske kartofler. Selleri er ikke i høj kurs hos den nyere generation af unge, derfor vælger mange at bruge andre knasende grøntsager i stedet. Prøv f.eks. med rodfrugter såsom persillerødder, jordskokker eller andre knasende elementer, der giver god syrlighed og tekstur til retten.

#waldorfsalat

Previous Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *