Drinkwell

Infobrønd

Teambuilding

Teambuilding og arbejdsglæde

27. oktober 2015 Julius 0 Comments

For mange er teambuilding forbundet med kanindræberkurser eller med underholdende indslag når man er på kick-off møder med alle kollegaerne. Men teambuilding kan også stikke lidt dybere og have betydning for mere end bare din evne til at aflive små pelsdyr eller vinde over regnskabsafdelingen i det årlige go-cart racerløb. Teambuilding har nemlig også en stor indflydelse på din arbejdsglæde.

Er arbejdsglæde vigtig?

ArbejdsglædeHvorfor skal vi nu til at snakke om arbejdsglæde, tænker du måske. Det kan jeg jo ikke putte i banken. Hvis man som chef eller leder har et så kynisk syn på arbejdsglæde kan der stadig godt være grund til at læse videre. Fordi ud over at arbejdsglæde fører til større livsglæde for de enkelte personer, så giver det også bedre ROI for de virksomheder der har en høj arbejdsglæde blandt deres medarbejdere. Hvordan det hænger sammen får du at vide her.

Glade medarbejdere er mere produktive

En medarbejder der finder glæde ved at gå på arbejde er også mere produktiv. Det betyder at vedkommende får mere fra hånden pr. time og dermed at virksomheden enten kan sælge mere eller have lavere omkostninger i forhold til hvor meget det produceres. Eller i nogle tilfælde begge dele. Arbejdsglæde fører også til mindre sygedage forårsaget af f.eks. stress hvilket igen fører til højere produktivitet pr. medarbejder.

Hvordan hjælper teambuilding på arbejdsglæden?

Nu hvor vi har etableret at arbejdsglæde fører til bedre bundlinje er det også værd at behandle det som et hvert andet aktiv i virksomheden. Dette åbner for spørgsmål som, hvordan vedligeholder man det, hvordan investerer man i det og hvordan undgår man at devaluere det? En måde at investerer i arbejdsglæde – og dermed vedligeholde og udvide den – er, ved at investerer i teambuilding. Med teambuilding kan du få grupper af medarbejdere til at opleve en tættere relation til hinanden og give dem en større grad af samhørighed og fællesskab som knytter dem tættere sammen som gruppe og dermed også som virksomhed. Når man udfører teambuilding aktiviteter oplever man hinanden i nye situationer og ser nye sider af sig selv og sine kollegaer. Man får også bedre indsigt i hvordan man arbejder bedst sammen og hvilke styrker og svagheder man selv og de andre har.

Teambuilding kan både gøres som enkeltstående arrangementer, som f.eks. et GPS Adventure eller racerløb hvor der indgår forskellige samarbejdsøvelser. Det kan også være længerevarende forløb hvor man typisk har eksterne konsulenter tilknyttet som coacher og vejleder om forløbet og om målet. Begge dele har sin berettigelse og kan bruges i.f.t. hvor meget eller hvor lidt indsats der kræves. Ofte kan et enkelt 1-dags arrangement have stor indflydelse på den efterfølgende arbejdsglæde fordi man har haft en unik, spændende og sjov oplevelse sammen. I de længere forløb vil den enkelte medarbejder også opleve at vedkommende selv og hele gruppen flytter sig i forhold til hvad de kan give af udbytte. Og arbejdsglæde består dels af følelsen af, at kunne skabe resultater og dels af, at føle sig tilpas blandt sine kollegaer. Med teambuilding er det muligt at stimulerer begge faktorer positivt.

#Teambuilding

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *