Drinkwell

Infobrønd

byggemester

Tømreren og mureren er uundværlig

9. oktober 2016 Julius 0 Comments

I et samfund hvor flere og flere taler om gymnasiet, universitet og lange videre videregående uddannelser, om karakterer og gennemsnit og i allerhøjeste grad også om arbejdsløse akademikere går håndværkerfaget ofte ubemærket forbi. Alle stiler mod de gode, prestigefyldte uddannelser, og her glemmer alt for mange de værdifulde, praktiske erhverv, som burde være omfattet af mindst lige så stor prestige med tanke på, hvor succesfuldt og nødvendigt eksempelvis håndværkerbranchen er. Murere og tømrere har eksempelvis næsten altid noget at lave, og der er stort behov for deres kompetencer både privat og i erhverv. Tømrer- og murerfirmaerne er mange, fordi behovet for ydelserne er stort og stigende.

Mureren og tømreren overhaler akademikeren

I flere årtusinder har håndværkerne været afgørende for at skabe et velfungerende samfund, hvor alle materielle behov har været stillet i forhold til at huse blev bygget, møbler blevet fremstillet og så videre. I det 21. århundrede uddannes et rigtig højt antal akademikere, hvis værdi for samfundet selvfølgelig også er stor. Men akademikerne skriger på hjælp, lige så snart et søm skal slås i eller en væg skal væltes, og her er tømreren eller mureren ofte dagens redningsmand. Alle drømmer om at kende en håndværker, som kan rådgive og hjælpe til gør det (næsten) selv-projekter, og alle sætter deres lid til håndværkerne, når det kommer til tilbygninger, nye vinduer, nye døre, nye gulve og lofter og meget meget mere. Håndværkerne har ofte travlt og arbejder i alt slags vejr. Dette gælder også murere og tømrere, som typisk sætter en stor ære i deres håndværk og værner om deres titel i forsøget på at skabe så gode resultater som muligt for kunden.

Alle har brug for murere og tømrere – til hvad?

Som sagt drømmer alle om at have en ven, en mand eller en nabo, som er håndværker og kan hjælpe og rådgive. Denne drøm opstår selvfølgelig, fordi alle, uanset hvem man er, har brug for håndværkere. På et eller typisk flere tidspunkter i livet får man brug for en, der kan udføre et stykke arbejde, man ikke selv kan gøre, og det samme gælder naturligvis for håndværkere, der har et felt af kompetencer, som kommer efter flere års uddannelse og træning afsluttende med en svendeprøve. Men hvad kan tømreren og mureren, og hvornår har man brug for hvem?
Meget forenklet kan man sige, at murere og tømrere i mange tilfælde kan udføre hinandens arbejde, da titlen ikke er beskyttet og ikke kræver autorisation. Derfor kan alle i princippet kalde sig tømrer eller murer, men kun de færreste vil i så fald have de fornødne kompetencer. Tømreren har nemlig kompetencer til alt arbejde, der indebærer træ og tømmer, hvilket naturligvis har givet anledning til navnet. Det vil sige, at tømreren kan lave etager i huset, kan lave lofter og gulve, kan montere og lave døre og vinduer, lave trapper, tilbygninger og meget mere. Mureren har i stedet til opgave at bygge mure, rive mure ned, fylde huller i murene ud, ligesom vådrumsarbejde såsom at lægge klinker og fliser på badeværelset er forbeholdt mureren.

#Mureren#tømrer

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *